Okrasimo naš dom s kamnom

Kamen je naravni material s katerim imamo ljudje poseben odnos že od začetka civilizacije. Obenem pa je izredno lep na pogled in tudi obstojen zelo dolgo časa. Dandanes pa nam moderni kamnoseški procesi omogočajo, da kamnite stenske obloge postavimo na zunanje ali notranje stene in druge površine. Tako močno dvignemo estetsko vrednost našega doma kot tudi poskrbimo za dolgotrajno obstojnost številnih notranjih in zunanjih površin. Kamen deluje kot zaščita pred vodo in drugimi naravnimi vplivi, zato bodo stene obdržale svojo obliko veliko dalj časa. Obenem pa se njihova debelina z dodatnim kamnom poveča, kar privede do boljše zvočne izolacije našega doma.

Kamen ima edinstven izgled

Gole stene na dvorišču, znotraj našega doma in drugje morda na prvi pogled izgledajo dokaj dolgočasno. Če pa jih opremimo s kamnitimi stenskimi oblogami, jim je mogoče močno izboljšati videz. Večinoma se pri oblaganju sten uporablja naravni kamen. To pa pomeni, da ima edinstven izgled, ki doda določeno mero atmosfere in osebnosti našemu domu.

Izbira kamnitih stenskih oblog je tudi zelo bogata. Mogoče je izbrati določeno barvo, vzorce in vrsto kamna. S tem dodamo teksturo in stil notranjim in zunanjim prostorom. Obenem pa bomo na ta način tudi zaščitili stene pred vlago, plesnijo, vročino in drugimi naravnimi elementi, ki lahko povzročijo poškodbe.

Kamnite stenske obloge zaščitijo notranje in zunanje stene

Velika prednost, ki jo imajo kamnite stenske obloge je ta, da zaščitijo stene pred UV žarki, vlago, fizičnimi udarci in mnogimi drugimi elementi. Tako lahko prekrijemo stene s kamnom na dovozu, v hodniku, kopalnici, dnevni sobi in drugih notranjih in zunanjih delih naše nepremičnine.

kamnite stenske obloge
S kamnitimi stenskimi oblogami, jim je mogoče močno izboljšati videz notranjih in zunanjih sten.

Lastnosti kamna pa presegajo osnovno zaščito pred naravnimi elementi. Če z njim obložimo stene v naši hiši, bomo do določene mere izboljšali požarno varnost. Kamen je izredno odporen na požare, obenem pa se v zimskem času hitro segreje in nam pomaga pri znižanju stroškov z ogrevanjem notranjih prostorov.

Edinstveni vzorci in barve kamna

Neglede na to ali je naš dom nov ali star, lahko s kamnitimi stenskimi oblogami poživimo njegovo notranjost. Omenjen material lahko postavimo v kuhinjo, dnevno sobo, kopalnico, stopnišča in druge sobe v našem domu. S tem bomo osvežili izgled naših življenjskih prostorov ter jih obenem tudi zaščitili oziroma izolirali pred vlago in drugimi elementi. 

Enako pa je mogoče storiti z zunanjimi prostori okoli naše nepremičnine. Dovoze, namenske prostore za žar ipd. je mogoče okrasiti s kamnom. S tem jim dodamo poseben videz kot tudi preprečimo propad sten, zaradi izpostavljenosti različnim elementom narave.

https://www.youtube.com/watch?v=cFPOhLldIgw
Moderne stene iz kamnitih oblog.

Kamnoseštvo Ljubljana ponuja vrhunske kamnoseške storitve

Kamnoseške storitve so zelo razvite v Sloveniji. Še posebej je potrebno omeniti kamnoseštvo ljubljana s katerim se ukvarja družina Kunovar že od začetka prejšnjega stoletja. Skozi čas so razvili številne tehnologije obdelave kamna, zaradi katerih je mogoče ustvariti različne manjše in večje zgradbe in strukture iz kamna. Dandanes kamnoseštvo Ljubljana ponuja številne storitve, kot so izdelava nagrobnikov, nagrobne opreme in napisov. Ukvarjajo pa se tudi s kamnom za interier in eksterier za opremo hiše, poslovnih prostorov ali drugih objektov. Za mnoge projekte je mogoče uporabiti naravni ali tehnični kamen. Slednji je izdelan iz različnih materialov. Zato bi mu lahko rekli umetni kamen. Ima pa številne lastnosti naravnega kamna in tudi enake ter v nekaterih primerih celo boljše lastnosti kot je višja vzdržljivost in življenjska doba.

Moderni kamnoseški postopki omogočajo tudi opremo tal in sten z oblogami iz kamna, Kot tudi izdelavo letnih kuhinj, stopnic, polic, kopalniških pultov, okvirjev za vrata in okna ipd.

Podjetje VM Kunovar d.o.o

Nekoč majhno družinsko podjetje VM Kunovar se je v mnogih desetletjih obstoja močno razvilo. Dandanes zaposluje vrhunske mojster kamnoseke in najnovejšo tehnologijo obdelave kamna. Tako so postali specialisti za oblaganje kamna kot tudi izgradnjo številnih kamnitih zgradb. 

ploščice iz kamna
Moderni kamnoseški postopki omogočajo tudi opremo tal in sten z oblogami iz kamna.

V današnjem času pa kamnoseštvo Ljubljana ponuja vrhunske storitve za podjetja in posameznike, kar se tiče izgradnje kamnitih stopnišč, okvirjev oken, sten, kuhinjskih pultov ipd. Priporočeno je, da se vnaprej posvetujemo z izkušenimi mojstri za najboljšo izbiro kamna za naš dom ali njegovo okolico. Tako bomo za najbolj primerno ceno izbrali vrsto kamna, ki bo zadovoljil naša pričakovanja.

Zakaj izbrati kamen za okras našega doma?

Kamen ni samo lep na pogled, ampak vzbuja tudi boljše počutje. Ker ga je preprosto čistiti, si lahko močno olajšamo vzdrževanje našega doma. Stare stene lahko obložimo z različnimi vrstami omenjenega materiala ter jim tako močno izboljšamo izgled. Dejansko pa so kamnite stenske oblogo izredno obstojne zelo dolgo časa. Namestitev pa je zelo preprosta, saj bodo mojstri kamnoseki hitro opravili manj in bolj zahtevne projekte s kamnitimi oblogami iz kamna. Seveda pa ne gre zanemariti estetske lepote, ki bo popolnoma osvežila notranjost naše dnevne sobe, kuhinje, kopalnice ali pa zunanjih prostorov, kot so dovoz, vrt ipd. 

Objave iz iste kategorije:

You may also like...