Tehnični kamen izdelan iz različnih materialov

Morda še niste uspeli slišati za Dekton. To je oznaka za nov tehnični kamen, ki je izdelan iz različnih vrst materialov. Sestavljajo ga mineralne surovine, ki so bile segrete na zelo visokih temperaturah ter pod zelo visokim pritiskom. 

Ko se takšni materiali ohladijo, pričnejo nastajati vezi, ki nastajajo po povsem naravni poti. Pri tem gre za elemente kremena, stekla in keramike. Tehnični kamen se najpogosteje uporablja v kuhinjskih prostorih, kopalnici, za zunanje fasadne obloge in ne nazadnje tudi kot nagrobni kamen. Za vsak izdelek, v katerega se vključi Dekton, se priporoči tudi debelina kamna.

Dektonove odlične lastnosti 

Tehnični kamen Dekton se ponaša s številnimi odličnimi lastnostmi, zato je na trgu med kupci zelo priljubljena in želena izbira. Ključna prednost je zagotovo tudi izjemno visoka UV odpornost. Prav tako je takšen kamen odlično odporen proti praskam. Tehnični kamen ima kar do petkrat večjo upogibno trdnost v primerjavi z granitom. Ni porozen in zato ne potrebuje dodatne zaščite. Plinom in tekočinam preprečuje prodiranje skozi površino materiala. Potrebuje le malo materiala in ga je zelo preprosto očistiti. 

Tehnični kamen Dekton
Tehnični kamen Dekton

Dekton prav tako dobro kljubuje vsem vrstam madežev ter prenese tudi zelo visoke temperature. Dekton se ponaša tudi z odlično barvno stabilnostjo. Proizvodni proces namreč zagotavlja nadzor nad pigmentacijo ter samim dekorjem. To omogoča barvno usklajenost od plošče do plošče ter daje dolgotrajen izdelek, ki s časom ne zbledi. Površina tehničnega kamna zato ohrani svoj izgled skozi celo življenjsko dobo samega izdelka. 

Preberite si še naslednji članek: Kamnoseštvo VM Kunovar

V kolikor potrebujete izdelavo novega nagrobnega spomenika, je nagrobni napis običajno že vključen v ceno. Lahko pa gre tudi za obnovitev napisa na že obstoječem nagrobnem spomeniku. Cena za nagrobni napis je odvisna od količine in velikosti črk ter zahtevnosti izdelave (odvisno v kateri material poteka vklesovanje ali lepljenje črk). 

Izdelki iz Dektona 

Izdelke iz Dektona si lahko ogledate tudi v spletnih galerijah ponudnikov, ki vam po ugodnih cenah izdelajo različne izdelke iz tehničnega kamna. Po možnosti izdelek tudi dostavijo na dogovorjeno lokacijo ter ga vgradijo na primerno mesto. 

Video: Tehnični kamen Dekton in Silestone

Ko se boste na primer odločali za opremo svojega novega ali prenovljenega doma, je velika verjetnost, da vam bodo notranji oblikovalci oziroma arhitekti predlagali, da v določenih notranjih prostorih uporabite tudi Dekton. Ker je novi tehnični kamen izjemno dobro odporen tudi na zmrzal, se ga pogosto uporablja tudi na zunanjih površinah. Kot tak je na primer Dekton primeren tudi kot nagrobni kamen. Na trgu je dobavljiv v več različicah. Pestra in široka ponudba vam je na voljo tudi na spletu. 

Objave iz iste kategorije:

You may also like...