Cevni grelci

Električni cevni grelci so verjetno najpogosteje uporabljena grelna telesa, ki se uporabljajo za ogrevanje različnih medijev. Glavna prednost cevnih grelcev je v tem, da se lahko krivijo v razne oblike, zaradi česar so vsestransko uporabni.

S cevnimi grelci dosežemo učinkovito ogrevanje

Ne glede na to, za kakšen način ogrevanja gre, se učinkovitost meri po njegovem izkoristku. V tem smislu so cevni grelci daleč najbolj primerna rešitev ogrevanja. Ponašajo se z usmerjeno infrardečo toploto, ki ogreva predmete in ne zraka vmes, zaradi česar ne prihaja do izgube toplote.

Continue reading

Vsekakor je v življenju zelo pomembno, da nas ne zebe prepogosto. Za to moramo v največji meri poskrbeti tudi sami. Zagotovo je najbolj pomembno, da v svojih domovih poskrbimo za sistem ogrevanja, ki nas ne bo prav nikoli, sploh pa ne v ekstremnih razmerah, pustil na cedilu. Poskrbeti pa moramo tudi za to, da nas ne zebe pri delu na zahtevnejših območjih, kot so na primer gradbišča.

Na srečo imamo pri nas kar nekaj takih podjetij, ki se ukvarjajo z ogrevalnimi sistemi, tako tistimi, ki jih vgrajujemo v dom kot tistimi, ki jih potrebujemo zunaj našega doma. Pri tem v ospredje postavljamo eno od najbolj uspešnih in tudi znanih podjetij, ki se imenuje Ebeco. Podjetje ima sedež v Brezovici pri Ljubljani.

Continue reading

Plinske inštalacije

Veliko ljudi se danes odloča za plinske inštalacije, kot idealno gorivo za ogrevanje svojega doma. Enako velja za podjetja, saj nam naravni plin prihrani veliko stroškov, saj je z njem lažje ogrevati velike prostore, kot so pisarne, skladišča, hangarje ipd. Energijska učinkovitost je tudi glavna prednost zaradi katere je vedno bolj v uporabi. Namestitev naprav in cevi, ki skrbijo za pretok plina je morda malo dražje kot pri drugih energijskih virih, vendar se nam investicija hitro povrne. Skupaj si poglejmo kaj so prednosti uporabe plin in na kaj moramo paziti pri sami namestitvi cevi in drugih naprav.

Continue reading