Cevni grelci so najbolj vsestranska ogrevalna rešitev

Električni cevni grelci so verjetno najpogosteje uporabljena grelna telesa, ki se uporabljajo za ogrevanje različnih medijev. Glavna prednost cevnih grelcev je v tem, da se lahko krivijo v razne oblike, zaradi česar so vsestransko uporabni.

S cevnimi grelci dosežemo učinkovito ogrevanje

Ne glede na to, za kakšen način ogrevanja gre, se učinkovitost meri po njegovem izkoristku. V tem smislu so cevni grelci daleč najbolj primerna rešitev ogrevanja. Ponašajo se z usmerjeno infrardečo toploto, ki ogreva predmete in ne zraka vmes, zaradi česar ne prihaja do izgube toplote.

Cevni grelci

Cevni grelci so običajno izdelani iz nerjavečih cevi, prav tako pa se lahko izdelajo iz niklja, zaradi česar so primerni tudi za večje temperature. Imajo močan zunanji ovoj, ki zagotavlja zaščito pred poškodbami in učinkovit prenos toplote.

Izbirajte med različnimi vrstami cevnih grelcev

Kot že samo ime pove, so osnova cevnih grelcev različno debele cevi, ki so tudi različno ukrivljene. Glede na njihovo ukrivljenost, moč in dimenzije zato ločimo različne vrste cevnih grelcev, ki so zelo široko uporabni. In katere srečamo praktično na vsakem koraku?

Preberite si še naslednji članek: Hlajenje in ogrevanje s klimo brez zunanje enote

Napredek tehnologije pa nam omogoča, da se lahko poslužimo klime, ki ne vsebuje zunanje enote.

Za ogrevanje zraka se najpogosteje uporabljajo infrardeči cevni grelci, ki jih srečamo na primer v savnah. Podobno obliko zračnih cevnih grelcev pa srečamo tudi v naših pečicah. Vsem zelo dobro poznani so potopni cevni grelci, ki jih srečamo v bojlerjih in so zaščiteni pred nabiranjem vodnega kamna.

Uporaba cevnih grelcev je mogoča v različnih industrijskih procesih

Električni cevni grelci so v največji meri odvisni od njihove nazivne moči, plašča, oblike grelca, in glede na to se uporabljajo tudi v različnih industrijskih procesih, kjer se z njihovo pomočjo ogrevajo različni mediji.

Ne glede na to ali s cevnimi grelci ogrevamo zrak, tekočino ali trdno snov, se za polnilo uporablja magnezijev oksid, ki omogoča učinkovit prenos toplote iz uporovne tuljave na ogrevalni medij.

Objave iz iste kategorije:

You may also like...