Vse bolj priljubljena solarna svetila

Svetloba je izjemno pomembna za naše življenje. Če se tega dobro zavedamo, seveda poskrbimo, da imamo v domu pa tudi zunaj njega čim bolj kakovostno razsvetljavo. Običajno nekoliko več pozornosti namenjamo osvetljevanju notranjih prostorov, na zunanje pa včasih kar pozabimo oziroma ne pazimo na to, kakšna je zunanja razsvetljava.

Kljub temu lahko v okolici številnih domov opazimo primerno razsvetljavo, ki lahko poskrbi za marsikaj. Med drugim so v zadnjem času zelo priljubljena solarna svetila, saj se ponašajo s številnimi prednostmi. Če se boste z njimi soočili, jih boste tudi sami slej ko prej postavili v okolico svojega doma. Seveda so na voljo še druga zunanja svetila, ki so prav tako izjemno dobrodošla.

Največje prednosti solarnih svetil

Solarna svetila nam lahko ponudijo izjemne prednosti. Med drugim nam ni potrebno skrbeti za njihovo polnjenje ter za nameščenje kabla. Takšna zunanja svetila so zlasti torej zanimiva izbira za vse lastnike vrtov brez elektrike. Ena od prednosti solarne razsvetljave je tudi ta, da ni bleščeča. Posledično jo je precej prijetno gledati.

solarna svetila z dolgo življenjsko dobo
Sončne celice napajajo baterije solarnih luči podnevi, da zagotovijo dovolj energije ponoči. Ko sonce zaide, krmilnik vidi, da iz plošč ni več naboja in vklopi svetilko. Baterije poganjajo solarno svetilo za določen čas, ki ga določi uporabnik.

Solarna svetila se ponašajo tudi z izjemno dolgo življenjsko dobo, preprostim nameščanjem. Tudi vzdrževanje solarnih luči je sila preprosto. Enako velja za njihovo delovanje. Za piko na i pa so solarne svetilke prijazne do okolja.

Delovanje solarnih luči

Kakovostna zunanja svetila torej predstavljajo solarne luči. Te predstavljajo precej zapletene elektronske naprave, pri katerih so ključne sestavine samopolnilna baterija, solarna plošča, senzor zatemnitve, LED, konstrukcija in senzorji gibanja.

Posamezni deli, ki jih vključuje solarno svetilo, imajo svoj sončni kolektor, ki skozi cel dan prevzema energijo sonca. To nato pretvori v elektriko in nato z velikim izkoristkom akumulira v baterijo. Ko se stemni, takšno svetilo prične svetiti samo od sebe.

Solarna razsvetljava v praksi

Solarna zunanja razsvetljava vsekakor nima enakih zmogljivosti kot druge vrste luči. Ravno zato so solarne svetilke najprimernejše za dodatno ali dekorativno osvetlitev. Zelo dobro se lahko na primer obnesejo kot orientacijske svetilke v temi.

solarna svetila za okolico hiše
Majhna solarna svetila z nizko močjo so priljubljena v domačih dovozih in vrtovih, kot orientacijske luči in dekorativna osvetlitev.

Visoko svetleče LED diode pa po drugi strani lahko dosegajo boljšo svetilnost solarne zunanje razsvetljave. Torej lahko osvetlijo večji prostor. Odlično se obnesejo na primer pri osvetljevanju pločnikov, bazenov, vhodnih vrat, hišnih številk.

Zunanja razsvetljava z ne preveč velikimi stroški

Tudi zunanja razsvetljava mora biti takšna, da nam ne prinaša prevelikih stroškov. V tem primeru se torej lahko odlično obnesejo zunanje solarne svetilke. Te namreč veljajo za sila varčne, delujejo pa po načelu kopičenja sončne svetlobe tekom dne. Sončna svetloba se namreč nato pretvori v električno energijo.

Vemo, da je zunanja razsvetljava ves čas izpostavljena najrazličnejšim vremenskim razmeram. Zato je ključnega pomena, da je takšna razsvetljava zasnovana tako, da lahko dovolj dobro prenese vse zunanje vplive in je obenem še 100 % varna.

Nameščanje zunanje razsvetljave

Če si torej želite imeti varčne zunanje svetilke, so solarna svetila daleč najboljša izbira. Ena od številnih prednosti je tudi to, da je njihovo nameščanje sila preprosto. Na voljo pa je seveda precej vrst solarnih luči. Številne med njimi imajo poseben količek, ki ga je potrebno samo zapičiti v travo oziroma zemljo.

Zunanja razsvetljava za vaš dom.
Največja razlika med ceno tradicionalnih in solarnih luči je tudi v montaži. Zunanjo razsvetljavo v solarni obliki je zelo enostavno namestiti. Na voljo je široka paleta svetil, ki popestri okolico doma tudi kot dekor.

Na voljo so na primer tudi solarne verige. Takšna zunanja razsvetljava pa se najpogosteje uporablja kot božična razsvetljava. V zadnjem času pa jo lahko kje pogosto vidite tudi kot lep dekor v poletnem času. A ne glede na to, v katerem letnem času jo uporabljate, vrtu prinaša živahnost. Zunanja razsvetljava v obliki solarne verige je prav tako idealna za prirejanje najrazličnejših praznovanj.

Razsvetljava zunaj doma v najrazličnejših oblikah

Solarna zunanja razsvetljava pa ne bo navdušila samo odraslih oseb, ki si med drugim želijo zunaj svojega doma imeti varčne luči. Izjemno lahko navdušujejo tudi otroke. Takšna svetila so namreč lahko izdelana v obliki prikupnih živalic. Ravno zaradi tega lahko k izbiri zunanje razsvetljave povabite še svoje najmlajše družinske člane.

50 idej za osvetlitev in dekoracijo vašega vrta z zunanjimi svetili

V vsakem primeru torej solarne svetilke lahko naredijo vaš vrt izjemno prijeten in prijazen. V svojo družbo tudi zato lahko povabite prijatelje, znance in sorodnike, ki bodo nad razsvetljavo zunaj vašega doma nadvse navdušeni.

Izbira luči za vrt, teraso ali balkon

Ko vas bo zanimala zunanja razsvetljava, je najbolje, da na raziskovanje odidete v katero od specializiranih prodajaln s svetili. V tem primeru boste namreč lahko izbirali med številnimi vrstami zunanjih svetilk, ki se bodo med drugim ponašale s svojo kakovostjo in dolgo življenjsko dobo.

Kakovostna zunanja razsvetljava vam je na voljo tudi v spletnih prodajalnah, kjer so njihove cene še ugodnejše.

Objave iz iste kategorije:

You may also like...