Ali se splača oddati stanovanje v Mariboru

Poletje je čas za dogodivščine, za avanture, za ustvarjanje lepih spominov in za sprostitev duha. Zato večinoma čez poletje odhajamo na daljši dopust ali počitnice. Veliko mladih parov ali družin odhaja čez poletje iz mesta, morda samo na deželo, do kakšne reke, morja ali jezera. To se ne dogaja le v naši glavni prestolnici, ampak tudi v štajerski prestolnici. Prav zato se ob začetku poletja, ko se pričnejo šolske počitnice, zasledi veliko oglasov oddam stanovanje Maribor. Svoja prebivališča ljudje oddajajo turistom, parom, sezonskim delavcem ali komu drugemu. Za stanovanje tako nekdo skrbi v času dopusta, poleg tega pa še nekaj malega zaslužijo z oddajo stanovanja v Mariboru.

Izven turističnih krajev so cene nižje

Cene oddaje stanovanja čez poletje so v turističnih krajih precej visoke, a kjer oddajanje ni namenjeno turizmu so cene najema pravzaprav precej nizke. Oddaja stanovanja na primer v Mariboru je med poletje tako bolj namenjena temu, da nekdo skrbi za stanovanje, ga vzdržuje, nekdo pa se lahko za dva mesece preseli v nov kraj.

Menjava okolja čez poletje ali večmesečni najem za prvi dom

Veliko ljudi želi le začasno zamenjati okolje ali preizkusiti novo službo. V teh primerih se gotovo ne bodo odločili za nakup stanovanja, ampak najprej za najem. Oddajanje stanovanja v Mariboru pa ni priljubljeno le med poletjem, ampak tudi kasneje v septembru in oktobru. Takrat so manjša stanovanja v bližini fakultet zelo priljubljena med študenti. Študentski žep najbolj išče cenovno ugodna stanovanja, običajno za enoletno obdobje.

Zato morajo vsi, ki imajo namen oddati stanovanje v Mariboru, premisliti koga bi najraje imeli za najemnike. To so lahko turisti, katerim običajno lahko zaračunamo višjo ceno, a je njihov najem zelo kratek. Lahko so študenti, katerim moramo ponuditi dovolj ugodno ceno za nekajmesečni najem. Lahko pa so to tudi družine ali mladi zaposleni, ki bi radi najem stanovanja za več časa, da si ustvarijo prvi dom. V teh primerih pa gre večinoma za najem za daljše časovno obdobje. Zato dobro premislite komu in za koliko denarja boste oddali stanovanje v Mariboru.

You may also like...